Uit de Pastorie 25

Het overlijden van Dinand heeft ons ook als gezin geraakt. We kenden hem goed. Vorig jaar vlak voor Kerst hoorden wij plotseling dat hij zeer ernstig ziek was. Zijn overlijden zagen we eerder aankomen maar het is heel verdrietig dat het zo is gegaan. Wij leven mee met Mirjam, Erik en Bea, Nathan en Ineke Haak.

Zo worden wij geconfronteerd met de duisternis tijdens Advent. Het leed in de wereld is onnoemelijk veel groter dan wat wij hier meemaken. We hoeven alleen maar te denken aan die afschuwelijke berichten over Syrië en  zijn miljoenen vluchtelingen. Toch is het de boodschap van evangelie dat het licht schijnt in de duisternis en daar zoeken we troost bij. Ook komende zondag wanneer we samen brood en beker zullen delen waarmee wij vieren dat God zich in zijn zoon met ons verbonden heeft op leven en dood. De toekomst die dat biedt is de essentie van de verwachting van Advent.

ds. Marco Roepers

Nieuwsbrief Vredekerk

Bijbelvers van de dag

Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, en allen werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland