Uit de pastorie 26

Het is herfstvakantie. Voor velen een mooie gelegenheid om er eens op uit te gaan. Een weekje uitwaaien op het strand of lekker wandelen door de bossen in herfsttooi. Anderen blijven thuis. Want ook in Loppersum is genoeg te doen en te beleven.

Zondag (25 oktober) bijvoorbeeld,  is er zowel ‘s ochtends als ‘s avonds wat te doen en te beleven in onze Vredekerk.  Om 9:30 uur begint daar de reguliere zondagse kerkdienst. Leidraad is Marcus 10: 46-51, het bekende gedeelte over Bartimeüs. Wat kunnen wij leren van deze blinde bedelaar?

Om 19:00 uur begint de Lutheravond in de Vredekerk.  Deze avonden werden tot en met 2012 in Spijk gehouden, in 2013 in Zuidhorn en nu voor de tweede keer in de Vredekerk in Loppersum, altijd op de zondagavond voor 31 oktober, Hervormingsdag. Uitgangspunt is steeds geweest een lied dat Luther geschreven heeft en dat is ook zondagavond het geval.  Over het programma van deze avond kunt u elders lezen in de Kerkbode, op de website, in het kerkblad en in het Winterprogrammaboekje.

ds. Marco Roepers

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Hij die u roept is trouw en komt zijn belofte na.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland