Uit de Pastorie 4

Maandagavond 2 februari om 19:30 uur komt Daoud Nassar in de Vredekerk (zie ook elders op deze site: Daound) zijn verhaal vertellen over zijn initiatief “The Tent of Nations” “De tent der naties,” zo vertaal ik het. Op Wikipedia (https://nl.wikipedia.org/wiki/Daoud_Nassar) las ik dat hij een Lutheraans vredesactivist is. Ik was verbaasd omdat ik totaal niet verwacht had dat hij Lutheraans zou zijn. Daaruit blijkt maar weer eens hoe ook ik denk in schema’s: Bij Palestijns heb ik andere associaties en die  weerhouden mij ervan in te zien dat het ook hier om mensen gaat: veelkleurig en met een eigen bevlogenheid. Kortom: ook ik ben bevooroordeeld. Ik vrees dat ik niet de enige ben. Dat geeft op zich niet, als we maar bereid zijn in te zien dat we bevooroordeeld zijn  en ons hart ruimer te maken. Dat is iets waartoe het Evangelie ons aanzet. Komende maandag 2 februari hebben we daarvoor allemaal de kans.

Voor de bijeenkomst van “De Kerk Draait Door” op 16 februari zijn inmiddels onder de 25 -50 jarige leden van onze gemeente de uitnodigingen verstuurd. Het gaat over “Altijd bereikbaar”, een hedendaags motto en wellicht zelfs een ideaal. Maar is het wel ideaal om altijd bereikbaar te zijn? Sterker nog: moeten we dat wel willen? Hierover willen we op deze avond nadenken.

ds. Marco Roepers

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland