Uit de pastorie 6

Afgelopen zondag (10 april) hadden we een hele waardevolle kinderdienst met het kinderkoor Eigenwijs uit Ten Boer. Het koor bracht echt sfeer in de kerk en naar mijn idee is de dienst als kinderdienst geslaagd. De kerk was ook behoorlijk vol en er waren ook veel kinderen. Dat droeg bij aan de sfeer.

Zondagavond preekte ik in Ten Boer. Ik sprak daar de koster en het bleek dat daar zondagochtend de kerk juist niet vol had gezeten, vooral de gezinnen met kinderen misten en er gingen dan ook maar weinig kinderen naar de kinderkerk. Die gezinnen met kinderen zaten dus bij ons in de kerk. De wet van de kerkelijke communicerende vaten was weer eens opgetreden. Er was gewoon sprake van een verschuiving. Dat gebeurt wel vaker bij bijzondere diensten die heel goed bezocht worden. Daar is ook niets mis mee, maar het geeft wel aan dat het belangrijk is om op de boodschap van de dienst te letten. Uiteindelijk gaat het daarom en niet om  de aantallen.

Komende zondag (17 april) is de Tienerkerkdienst. Een op tieners gerichte dienst die samen met hen is voorbereid.  Een dienst weer anders dan alle andere. En we hopen natuurlijk op een goede opkomst. Dat zowel oud als jong zullen komen om de deze dienst samen te beleven, nee, niet beleven, samen vieren! want het thema is “dansen”. Voor jongeren heel gewoon, maar binnen de kerk minder gewoon. Toch zijn er zeker vanuit het evangelie verbindingen te leggen. En daar gaat het om. Om de boodschap. Dat dat goed overkomt. En ik hoop dat we dat na afloop kunnen zeggen: De boodschap in vorm en inhoud is goed overgekomen.

Ds. Marco Roepers

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort U toe, HEER, U bezit het koningschap en de heerschappij.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland