Uit de pastorie 8-2018

Afgelopen donderdag 26 april was een bijzondere dag. Ik mocht maar liefst 3 keer meemaken dat een gemeentelid een lintje ontving: Als eerste Jopie van der Wal. Zij was naar de Vredekerk gelokt met als smoes dat de kerkenraad zich daar verzamelde om samen naar Brasserie Meer te gaan waar Ko Wiersema zijn lintje ontving. Dat laatste was waar. Ook Ko kreeg een lintje opgespeld. Tenslotte gingen we naar het gemeentehuis waar Hetty Werkman haar lintje kreeg. Elke keer was verschillend maar het was iedere keer weer bijzonder om mee te maken. Het waren de enige onderscheidingen in de gemeente Loppersum. Alle drie kregen een uitnodiging om op koningsdag het bezoek van de koninklijke familie mee te maken.   Hoewel ik alle drie de gehuldigden al persoonlijk gefeliciteerd heb, wil ik dat ook vanaf deze plaats nog een keer doen. Van harte gefeliciteerd met deze terechte onderscheiding.

Helemaal toeval dat mensen uit onze kerkelijke gemeente de enige onderscheidenen in de gemeente Loppersum waren, is het niet. Uit onderzoek, zo is mij tijdens een nascholing voor predikanten verteld, is gebleken dat mensen met kerkelijke betrokkenheid gemiddeld echt meer vrijwilligerswerk doen. Maatschappelijke betrokkenheid hoort bij een protestantse levensovertuiging.

Ook in onze tuin is er weer het nodige vrijwilligerswerk gedaan. Er is door gemeenteleden weer hard gewerkt waardoor het er veel beter uitziet. Ook bij de kerk is er heel veel gesnoeid en dat is door dezelfde mensen gedaan. Hartelijke dank daarvoor. We zijn er echt heel blij mee.

Ds. Marco Roepers

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Kleinkinderen zijn voor grootouders de kroon op hun leven, kinderen zijn trots op hun voorouders.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland