Uit de pastorie januari 2021

Wij willen langs deze weg iedereen hartelijk danken voor de vele kerst- en nieuwjaarskaarten die we mochten ontvangen de afgelopen tijd. Ook al kunnen we elkaar niet ontmoeten tijdens de diensten en koffiedrinken in de Vredekerk, toch merken we zo dat de gemeenschap er is en levendig blijft.

Dat merkten we de afgelopen tijd ook aan andere dingen. Onze tuin is weer winterklaar gemaakt door vrijwilligers en daar zijn we erg blij mee. Hartelijk dank daarvoor. En ook  spreken we elkaar op straat of in de supermarkt. Gelukkig kan dat nog wel. Zelf merk ik dat ik met meer gelatenheid de hele situatie onderga. Het is nu eenmaal zo en we zien wel wat dit jaar ons brengen zal. Het geloof zegt ons dat God ons niet vergeet en dat  we al onze zorgen bij hem kunnen brengen.

Ik denk dat dat helpt om alles meer los te laten en te zoeken naar wegen om te doen wat wel kan. Dan is er meer mogelijk dan je denkt en kunnen we zo ook van betekenis zijn voor anderen. 

ds. Marco Roepers

 

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Beter het weinige dat een rechtvaardige heeft dan de rijkdom van talloze zondaars. De macht van de zondaars wordt gebroken, maar de HEER zal de rechtvaardigen steunen.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland