Uit de pastorie nov 2021

Mijn afscheid op 5 december nadert nu met rasse schreden.  De eerste voorbereidingen daarvoor zijn al getroffen. Ook voor de verhuizing in de dagen daarna zijn al afspraken gemaakt. Maar er moet nog veel gebeuren en ook het kerkenwerk gaat nog gewoon door.  Er is dus meer dan genoeg te doen. 

Intussen is er ook nog een nieuwe bijbelvertaling geschreven, de NBV21. Het is een revisie van de vertaling uit 2004. In heel veel bijbelstukken zijn er toch een paar verschillen te vinden. Ik heb het Onze Vader bekeken en ook daar zijn er verschillen tussen het NBV en het NBV21.  Dat roept ook vragen op hoe wij daar mee omgaan in de dienst. Ik denk dat daar maar samen met Maarland over nagedacht moet worden en dat hoeft ook weer niet op stel en sprong. Het hangt ook samen met de invoering van deze nieuwe vertaling in de dienst en ook daar is nog geen besluit over genomen. Het is iets waarover na mijn tijd een beslissing over genomen moet worden.

Zo gaat dat inmiddels. En toch komen er ook nog nieuwe dingen op mijn pad. Zo kwamen de pastores in de nieuwe gemeente Eemsdelta bij elkaar op 27 oktober. Een kennismaking en afscheid ineen.  

Ik hoop u de komende tijd nog geregeld te ontmoeten.

ds. Marco Roepers

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Zie, God is mijn helper, de Heer is het die mijn leven draagt.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland