Van de redactie juli 2018

Voor u ligt het laatste kerkblad van dit seizoen. De zomervakantie staat voor de deur. Voor velen een tijd van geen verplichtingen; ontspannen; op vakantie gaan of juist thuis blijven; inspiratie opdoen; andere mensen ontmoeten; leren van andere culturen; genieten van de natuur; meer tijd hebben voor elkaar; vaste patronen los laten; genieten van het gevoel van vrijheid. Dat kan op vele manieren, ver weg maar ook dicht bij. U leest in dit blad dat de kerkelijke activiteiten voorlopig op een laag pitje staan. De afgelopen periode hebben we afscheid genomen van een aantal kinderen en tieners van de kindernevendienst en de tienerdienst. Ze hebben niet alleen afscheid genomen van de kindernevendienst en de tienerdienst maar ze hebben ook afscheid genomen van hun school en starten na de zomervakantie voor hun opleiding op een andere school. Een nieuwe periode breekt voor hen aan. Een hele verandering.

Twee weken geleden hebben wij ook afscheid genomen van onze burgemeester Albert Rodenboog en zijn vrouw Ina. Vijftien jaar lang is hij een zeer betrokken burgemeester geweest voor onze gemeente Loppersum, met veel aandacht en inzet voor ons allemaal. Ook voor hen breekt er een nieuwe tijd aan.

Er zijn alweer een paar activiteiten die in het begin van het nieuwe seizoen starten waarover u kunt lezen, onder andere de Johannes leeskring en het leerhuis: Het Heilig Avondmaal, de Tafel van de Heer. Op 23 september is het startzondag met als thema: Proef de kerk! Het belooft een dag voor fijnproevers te worden. In het volgend kerkblad leest u meer hier over.

Maar eerst een hele fijne zomertijd toegewenst!

Een hartelijke groet, namens de redactie,

Agnes Klunder

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland