Van de redactie okt/nov 2021

Nu de herfst met nazomerweer begonnen is, begint het er toch op te lijken dat het einde van de coronamaatregelen nadert.  Allerlei activiteiten staan weer op stapel en de kerkdiensten mogen ook weer op ruimere schaal bezocht worden. Hopelijk blijft de nieuw verworven vrijheid bestendig.

De meditatie is van dominee Van den Bor. Hij verklaart dat hij een hekel heeft aan sommige bijbelse pericopen. Maar soms wordt hij geraakt en ziet het toch weer anders. Hij zag ooit een afbeelding van een mensenlichaam dat helemaal opgebouwd was uit tandwielen, allemaal verschillend, groot en klein, maar samen werkte het. Zo is ook de kerk, zeer divers maar het ene lid kan niet zonder het andere functioneren.

Binnenkort is het weer Israëlzondag. Riet Bons-Storm schrijft over het verdeelde en verscheurde Israël waar de Palestijnen het zeer moeilijk hebben. De familie Nassar probeert in deze baaierd van heftige conflicten een baken van vrede en tolerantie te zijn met hun “Tent of Nations “ ondanks sterke tegenwerking van de Israëlische autoriteiten.

Dominee Van den Bor schrijft voor het eerst in 18 jaar over het wel en wee van de gemeente.

In zijn rubriek Boralia schrijft dominee Van den Bor over de hartelijke respons op zijn vorige stukje en zegt nieuwsgierig te zijn naar datgene wat het komende jaar te bieden heeft met name het winterwerkprogramma.

Dominee Roepers noemt in zijn pastoriecolumn de activiteiten die dit seizoen weer gaan beginnen.

Dit was zo’n beetje alles wat er in ons orgaan verschijnt.

Ik hoop dat u kunt genieten.

Namens de redactie,
Bert van der Vliet

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal Ik u afvallen, nooit zal Ik u verlaten.’

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland