Verslag Jubileumfeest 30 en 31 mei Vredekerk

DSC01478Wat hebben we genoten! Eerst al de leuke jubileumkrant. We hebben genoten van de prachtige, ontroerende, soms emotionele quilts van Rieteke Hoogendoorn op beide dagen. Ze was DSC01470zelf aanwezig met haar man en ze vonden het ook heel gezellig en erg fijn om mee te maken wat wij allemaal hadden georganiseerd. Foto’s van de expositie zijn hier te vinden: foto

2015-05 vredekerk 50 jaar (4)Dan de dienst op zondag: We worden verwelkomd door een prachtig bloemstuk in de tochtsluis, een gezellige sfeer in de hal, bijna uitgelaten, een serene rust in de kerkzaal.

DSC01458Tijdens de dienst werkten verschillende mensen mee, Simon en Lennart op de gitaar, Lotte op de piano, Bouke op het orgel, Marco op de preekstoel en ineens mensen die beginnen te zingen en het koor werd steeds groter.

DSC01461 2015-05 vredekerk 50 jaar (8)

Tijdens de collecte een filmpje van onze jeugd,

wat een plezier straalde daarvan af met ook nog een swingende predikant er tussendoor. En dat alles te zien op de beamer. En dan is er koffie met gebak met een foto van de kerk erop, heerlijk.

2015-05 vredekerk 50 jaar (17)We worden weer naar de kerk geloodst voor de togamodeshow. 12 gemeenteleden toonden de mode voor predikanten door de eeuwen heen. Hilarisch en bijzonder.

Daarna stond het eten voor ons klaar, meegenomen door gemeenteleden, ook daar werd van genoten.

Opnieuw gingen we naar de kerkzaal voor de afsluiting. We zongen een paar liederen, aangedragen door bewoners van Wiemersheerd, afgewisseld door een schriftlezing en gebed.

Wat hebben we genoten! Het was geweldig. Ik denk dat de mensen die niet geweest zijn, heel veel gemist hebben, er was niet alleen veel te beleven, maar ook door de gezelligheid, contacten met anderen, het plezier. Dus degene die het feest gemist hebben: tot over 10 jaar!?

2015-05 vredekerk 50 jaar (5)

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland