verslag toerustingsmiddag zaterdag 6 juni

2015 06 toerusting  (4)Op de fiets naar verrassingsbestemming: het kerkje “De Kleine Antonius” te Zeerijp. Net als de op toerustingsmiddag van vorig jaar was het een prachtige zonnige dag en wederom een inspirerend gezellig samen zijn .

 

2015 06 toerusting  (1)Na een korte inleiding die ging over de vergelijking van kerkelijk vrijwilligers met streekproducten met onbeperkte houdbaarheid, ging pastor Marika Meijer van start.  Ze heeft ons op boeiende wijze handvaten aangereikt hoe we mensen die aan dementie lijden in hun eigen wereld kunnen ontmoeten. Het is mooi dat het geloof een middel tot het maken van contact kan zijn. Samen zingen van liederen, een gebed of het lezen van een bijbeltekst, kunnen een contactmoment mogelijk maken. Het maakte wel wat los bij ons, we hebben tenslotte allemaal wel iemand in onze omgeving die aan dementie lijdt.

2015 06 toerusting  (2)In de pauze hebben we kunnen genieten van zelf gebakken cake en koek om vervolgens verder te gaan met 3 korte workshops. De thema’s waren:

  • Ik ga op reis en ik neem mee. Hoe ga je op bezoek in verschillende situaties. Wat neem je mee in je koffer. Met als beeldende ondersteuning een koffer met hart, oren en handen.
  • Hoe dichtbij mag ik komen. Zoeken naar balans tussen nabijheid en afstand. Waarin fysieke en spirituele aspecten een rol spelen. Hoe kom je zo tot de kern als die mogelijkheid er is.
  • Wat te doen als pastorale wijkwerkers als de aarde beeft en de zorg niet meer vanzelfsprekend een overheidstaak is. Verschilt die met zoals die was of blijft die hetzelfde.

2015 06 toerusting  (3)We sloten de middag af met een passend gedicht.

Het was fijn om vanuit beide wijken elkaar zo te ontmoeten, ervaringen te delen en zo elkaar beter te leren kennen.

We hebben met veel plezier de middag voorbereid

Hartelijke groet,
Biny Hielema, Wilma Aardse en Marian Hoogstra

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als iemand Gods tempel vernietigt, zal God hem vernietigen, want Gods tempel is heilig – en die tempel bent u zelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland