Verslag van het tienerdienst-zeilweekend in juli

Op vrijdagavond 13 juli gingen wij met een aantal tieners naar Zoutkamp. Daar aangekomen zijn we gaan varen richting Lauwersoog met het schip de `Jade`. Wij hebben toen een leuke avond gehad, want het was erg gezellig, waardoor we hebben zitten te praten tot twee uur ´s nachts.

De volgende ochtend kwamen er nog een aantal tieners en leiding van de tienerdienst. Na hun aankomst zijn we eigenlijk direct gaan varen richting Schiermonnikoog. We hebben nog eventjes gezeild maar er was niet zo veel wind waardoor we weer verder moesten varen op de motor.

In de middag kwamen we aan in de jachthaven van Schiermonnikoog. Wij hadden veel geluk met het weer, want het was erg warm. Wij zijn toen met alle tieners en leiding naar het strand geweest. We hebben gezwommen, gevliegerd en veel gelachen. Het was dus een geslaagde middag.

‘s Avonds hebben we kip-kerrie gegeten en daarna hebben we spelletjes gespeeld en gevoetbald. Het koelde ‘s avonds heel erg af dus toen zijn we maar naar binnen gegaan om spelletjes te spelen. Toen kwamen de schipper Appie en Konnie ons halen uit de boot want er was zeevonk te zien. De meesten hadden dit nog nooit gezien, of er van gehoord. Zeevonk zijn kleine algen die lichtgeven als je er water op gooit. Die algen zitten in het water. Het was buiten heel erg donker en als iemand er water op gooide kwam er een stuk dat licht gaf. Het was echt heel erg mooi om te zien en erg indrukwekkend.

Zondagochtend hebben we een tienerdienst gehouden in het schip. Waarbij Cora afscheid nam. Rond de middag zijn we weer naar Zoutkamp vertrokken, maar onderweg zijn we nog voor anker gegaan. Het was heel erg warm dus iedereen is wel gaan zwemmen of met de kano op het water geweest. Aan het eind van de middag zijn we weer verder gevaren, toen konden we wel een heel groot stuk zeilen. Rond zes uur kwamen we aan in Zoutkamp en hebben we het zeil goed opgevouwen, toen hebben we broodjes hamburger gegeten. Hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan. Wij willen namens iedereen de schippers Appie en Konnie Werkman erg bedanken voor de leuke weekend. Iedereen heeft erg genoten!

 

 

  

Femke Klunder & Ilse Beukema

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland