Voedselbank Appingedam Delfzijl vraagt ondersteuning

Voedselbank AppingedamSinds enkel jaren wordt er in de provincie Groningen in de laatste week voor kerst een grote inzamelingsactie gehouden van voedselproducten voor de voedselbank.

Nu is het zo, dat alles wat ten noorden van de Eemshavenweg ligt van de gemeente Loppersum valt onder Voedselbank Hogeland te Winsum.

Alles wat ten zuiden van de Eemshavenweg ligt, dus ook de plaats Loppersum, valt onder de verantwoordelijkheid van voedselbank Appingedam Delfzijl en wij dus ook graag in Loppersum actie willen voeren.

Dat doen wij o.a. door aanwezig te zijn op de Kerstmarkt in Loppersum op 9 en 10 december a.s.

Wij vragen de kerken om ons daarbij te assisteren met enkel mensen op beide dagen.

Wij delen daar flyers uit met de oproep om op die dagen levensmiddelen aan te brengen en/of om een gift te geven. Het gaat dus louter om flyers uitdelen en goederen/geld in ontvangst te nemen. Wij staan dan voor in de hal van het kerkgebouw van Waardevol Leven.

Er moet ook aandacht gevraagd worden voor deze actie en daarom moeten er posters komen te hangen in alle kerken, winkels, dorpshuizen e.d. in Loppersum en omgeving. Wij dachten aan een 50 stuks. Die zijn er zo omstreeks 25 november a.s. en wij hopen dat de kerken die dan willen verspreiden.

Op dit moment zijn we nog aan het onderzoeken wat mogelijk is voor het inzamelen van voedselproducten op 16 december of op 22 december 2016. Als op die dagen iets mogelijk is hebben we ook wat vrijwilligers van uit de kerken nodig om de producten in ontvangst te nemen.

Overigens zorgen wij zelf voor het ophalen van de goederen.

Wij zoeken dus mensen die:

  • Rond 25 november posters willen verspreiden in Loppersum en omgeving
  • Op 9 en 10 december ons willen ondersteunen bij de Kerstmarkt
  • Mee willen helpen op met het inzamelen van producten op 16 en 22 december

Wilt u meehelpen dan kunt u contact opnemen met Kees Pol: 0596-627089 of 06-83387718 of kfpol@hotmail.com

Voor meer nieuws hierover kijk op de site van voedselbank Appingedam Delfzijl

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort U toe, HEER, U bezit het koningschap en de heerschappij.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland