Vredekerk 50 jaar!

 

800px-01000_Loppersum_PKN._vm.Ger.Kerk_Hij_is_onze_Vrde_1964_B.v.d.Munnikstraat_16_Gron._foto._André_van_Dijk_KerkenverzamelaarHet kerkgebouw aan de Burg. van der Munnikstraat, sinds een aantal jaren ook wel de Vredekerk genoemd, bestaat op 1 juni 50 jaar. Dat is reden voor een klein feestje. We vieren de verjaardag van de Vredekerk op zaterdag 30 en zondag 31 mei aanstaande.

Het programma ziet er als volgt uit.

01000_Loppersum_PKN._vm.Ger.Kerk_Hij_is_onze_Vrede_1964_Gron._copy_ansichtkaartOp vrijdagavond zijn de tieners druk in de weer om ons op zondag iets speciaals te laten zien. Wat is nog een verrassing.

Op zaterdag 30 mei is er een tentoonstelling van quilts die allemaal een thema hebben uit de bijbel. Deze tentoonstelling is uiteraard voor iedere belangstellende te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur, de entree is gratis.

kerk 4De tentoongestelde quilts zijn ook op zondag voor en na de kerkdienst te bewonderen. U en jij zijn van harte welkom en dat geldt uiteraard ook voor de kerkdienst op zondag 31 mei.

Na de dienst is het tijd voor een flink aantal dressmen en een mannequin. Zij zullen een togamodeshow opvoeren, waarin de ontwikkeling van de outfit van predikanten in de loop van een paar eeuwen zichtbaar wordt. De togamodeshow zal opgevoerd worden in de zaalruimte van de kerk. Voor koffie, thee, limonade en wat lekkers erbij (met een knipoog naar het jubileum) wordt gezorgd.
Daarna zal er een lichte maaltijd worden geserveerd en sluiten we de feestelijkheden af in de kerkzaal door met elkaar te gaan zingen.

Om ook na het feestweekend nog wat tastbaars over te hebben zal er een speciale jubileumkrant worden gemaakt met daarin verhalen en foto’s over de totstandkoming van het gebouw en enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van de kerk.
De voorbereidingscommissie heeft er zin in, u ook?

 

 

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Beter het weinige dat een rechtvaardige heeft dan de rijkdom van talloze zondaars. De macht van de zondaars wordt gebroken, maar de HEER zal de rechtvaardigen steunen.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland