Wel en Wee in Maarland

Op het moment dat ik dit schrijf is het tweede pinksterdag. De regen wil maar niet stoppen, te koud voor de tijd van het jaar, maar al het groen kleurt de wereld weer in. Als de zon zich maar even laat zien, is het aangenaam op de luwe plekjes rond het huis. Maar vandaag lijkt het niet te lukken, des te groter denk ik dan altijd, is de kans dat het morgen of overmorgen wel lukt voor de zon om zich te laten zien. Al zijn het spaarzame momentjes, ze maken je extra blij, althans zo werkt het voor mij.

Deze dagen werd ook bekend dat de nieuwe dominee heeft laten weten dat hij 4 juli zal verhuizen vanuit Roozendaal naar Zeerijp. Vanaf augustus mogen we ons reisgenoten noemen op pad in de zoektocht naar geloof. Hij heeft er zin in, en dat is geheel wederzijds. Nu ook het vaccineren ook in rap tempo plaatsvindt, komen we steeds dichter bij het moment dat we elkaar weer kunnen gaan ontmoeten. Hoe mooi is dat, als we dit tegelijkertijd met onze nieuwe predikant deze frisse start kunnen gaan maken. Een heerlijk vooruitzicht.

Vorige week bracht ik een boeket bij Jan en Marty Wiersema – Bouwman. Op 27 april was het 60 jaar geleden dat zij in het huwelijksbootje stapten. Van Harte Gefeliciteerd met dit heugelijke feit. De kinderen hadden een advertentie in de krant geplaatst, waarna zij vele reacties mochten ontvangen in de vorm van bloemen, planten en kaarten. Ze zijn beiden niet van die feestgangers, maar deze aandacht maakte hen blij en verrast. Dankbaar is het bruidspaar, dat het hen gegund is om na zoveel jaar nog steeds samen te mogen zijn, al zijn er steeds meer zorgen rondom de gezondheid.  We spraken over mooie en moeilijke momenten tijdens hun huwelijk een bekeken de trouw foto’s. Dankbaar voelde ik mij op mijn plaats, dat jullie je verhaal met mij wilde delen! We wensen jullie nog een goede tijd samen.

Op 16 juni a.s. hopen  Albert en Ida Weistra – Groendijk ook hun 60 jarig huwelijks jubileum te vieren. Hartelijk Gefeliciteerd hiermee, en wij wensen het bruidspaar een mooie dag en we hopen dat het jullie nog lang gegund is van elkaar te genieten.

Laten we allemaal ogen en oren open houden voor wel en wee om ons heen. Wat extra aandacht in de vorm van een kaartje of telefoontje kan veel troost of vreugde brengen.

Mogen allen –  hier bij naam genoemd of niet – zich gedragen weten door ons allen, in het geloof dat de Eeuwige ons allen draagt.

Thea Steenwijk

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Wie een lamp aansteekt, zet hem niet onder een vat of onder een bed, maar plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die binnenkomt het licht ziet.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland