Wereldwinkel Veur Elkenain Loppersum

Producten van Eswatini Kitchen terug in Wereldwinkel Veur Elkenain.

Na een afwezigheid van enige jaren zijn de (h)eerlijke producten van Eswatini Kitchen weer verkrijgbaar in de wereldwinkel.

Nadat de vorige importeur van de producten van Eswatini Kitchen gestopt was met de import waren deze, in tegenstelling tot het buitenland, niet meer in Nederland verkrijgbaar. Deze producten, o.a. de Sinaasappelmarmelade en Mango Chutney, hadden in korte tijd een grote schare fans verworven. Cerro Azul, the fairtrade company, heeft de import overgenomen en vanaf nu zijn o.a. de Sinaasappelmarmelade, Ananasjam, Mango en Mixed fruit Chutney en een Mild Curry saus weer verkrijgbaar bij ons in de wereldwinkel.

Eswatini Kitchen werd in 1991 opgericht in Swaziland (zuidelijk Afrika). Doel was om werk te creëren voor werkloze vrouwen en een afzet te bieden voor producten van kleine boeren. De opbrengsten waren bestemd voor het sociaal programma voor kansloze kinderen. Men begon met 5 vrouwen en nu, anno 2014, werken er 35 vrouwen, hebben 300 mensen dankzij Eswatini Kitchen een bestaanbaar inkomen en profiteren 2000 kansloze kinderen van de activiteiten.

Eswatini Kitchen is volledig HACCP gecertificeerd (voedsel veiligheid) en ze zijn aangesloten bij de World Fair Trade Organisation (WFTO). De producenten en grondstof leverende boeren ontvangen een faire beloning. Swaziland behoort tot de armste landen ter wereld, ruim 70% heeft een inkomen wat beneden de minimum standaard van $1 per dag ligt. Daarnaast zijn ziekten als Aids mede de oorzaak van de grote groep aan (half) wezen die het land kent. Door producten van Eswatini Kitchen te kopen geeft u de mensen een leefbaar loon en hoop op de toekomst.

En als u vriend van de Wereldwinkel Veur Elkenain bent, ontvangt u in de eerste week van maart deze producten voor een leuke vriendenprijs.

De nieuwsbrief

Bijbelvers van de dag

Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered.

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland