Wijkgemeente Loppersum (Vredekerk) als leerplek

Vanaf begin oktober zal theologiestudente Ineke Versteeg-Hofman de Gereformeerde Wijkgemeente als leerplek hebben. Ineke volgt de Masteropleiding predikant aan de PTHU (Protestantse Theologische Universiteit) in Amsterdam. Zij doet dit in deeltijd. Ineke woont in Veendam en werkt daar als psychologe.

Onze wijkgemeente zal haar leerplek zijn en ds. Roepers haar leerplekbegeleider. Als leerplek zal de gemeente een ervaringsplek zijn waar ze parallel aan de cursussen die ze in Amsterdam volgt opdrachten uitvoert.

Het gaat hier om het bijwonen, onderzoeken en analyseren van bijvoorbeeld kerkdiensten en een pastoraal gesprek. Hiertoe zal ze o.a. ook de predikant, gemeenteleden en buitenstaanders interviewen. Andere opdrachten houden het organiseren van een bijeenkomst in en ook het leiden van een kerkdienst waarin een eigen preek zal worden gehouden. Dat laatste staat gepland voor juni.

Een leerzame ervaring, niet alleen voor de studente, maar ook voor de predikant en de gemeente.

ds. Marco Roepers en Ineke Versteeg

Nieuwsbrief Vredekerk

Bijbelvers van de dag

Als u namelijk bereidwillig geeft van wat u hebt, worden uw gaven met vreugde aanvaard; u hoeft niet te geven van wat u niet hebt.

Toekomstige evenementen

 1. Kapstokgesprek in het voorjaar

  10 februari 20:00 - 21:30
 2. Film in de Vredekerk

  18 februari 19:45
 3. Keek op de Preek

  20 februari 10:30
 4. Basics

  1 maart 15:45 - 16:45
 5. Kapstokgesprek in het voorjaar

  3 maart 20:00 - 21:30

PKN Vredekerk Maarland