Wijkgemeente Loppersum (Vredekerk) als leerplek

Vanaf begin oktober zal theologiestudente Ineke Versteeg-Hofman de Gereformeerde Wijkgemeente als leerplek hebben. Ineke volgt de Masteropleiding predikant aan de PTHU (Protestantse Theologische Universiteit) in Amsterdam. Zij doet dit in deeltijd. Ineke woont in Veendam en werkt daar als psychologe.

Onze wijkgemeente zal haar leerplek zijn en ds. Roepers haar leerplekbegeleider. Als leerplek zal de gemeente een ervaringsplek zijn waar ze parallel aan de cursussen die ze in Amsterdam volgt opdrachten uitvoert.

Het gaat hier om het bijwonen, onderzoeken en analyseren van bijvoorbeeld kerkdiensten en een pastoraal gesprek. Hiertoe zal ze o.a. ook de predikant, gemeenteleden en buitenstaanders interviewen. Andere opdrachten houden het organiseren van een bijeenkomst in en ook het leiden van een kerkdienst waarin een eigen preek zal worden gehouden. Dat laatste staat gepland voor juni.

Een leerzame ervaring, niet alleen voor de studente, maar ook voor de predikant en de gemeente.

ds. Marco Roepers en Ineke Versteeg

Nieuwsbrief Vredekerk

Bijbelvers van de dag

Hoe kan Gods liefde in iemand blijven die genoeg heeft om van te bestaan maar zijn hart sluit voor een broeder of zuster die hij gebrek ziet lijden?

protestantse gemeente i.w. Vredekerk/Maarland