Zaken Kerkrentmeesters Vredekerk.

Wat is er zoal gebeurd en wat zijn de plannen.

  1. Kerkdiensten mogen op dit moment weer niet worden bezocht met de regels zoals die zijn opgesteld door RIVM, maar gelukkig hebben we ons beamerteam waar we geweldig blij van worden, verder hopen we dat 2022 weer een beetje een normaal jaar zal gaan brengen.
  2. Daarom nog steeds geen echte collectes in de kerk, maar we worden wel blij en dankbaar van iedereen die wel zelf bedragen overmaakt voor de collectes die worden afgekondigd. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat u dat blijft doen.
  3. Ook liggen alle verhuur activiteiten weer stil vanaf december.
  4. Zet vooral uw oud papier bij de weg, het is echt de moeite waard voor de kerk. Soms zijn er wat problemen, auto stuk, alleen in de middag een auto beschikbaar, maar we proberen altijd bij u langs te komen als onze kerk ingeroosterd staat. Ook kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken voor het ophalen van oud papier, dus als u denkt dat kan ik ook wel, geef u op.
  5. We zijn vacant en dachten dat de pastorie daardoor leeg zou komen te staan. Maar voordat de predikant was vertrokken, kregen we de vraag of we de pastorie wilden verhuren, als wisselwoning voor een familie uit ons dorp. Maar u weet zelf, als een huis leeg komt te staan er ook plekken tevoorschijn komen die er niet meer zo mooi uitzien. Daarom is er aan de binnenkant wat schilder en sauswerk verricht, ook is de keuken apparatuur vernieuwd en in de badkamer wat aanpassingen gedaan. Deze kosten konden we betalen uit de pot waardevermindering, er is daarvan nog wel wat geld over voor de buitenkant. Ook hebben we een gedeelte van de struiken gesnoeid en op een later moment zullen we daar weer mee verder gaan. Gelukkig hebben we nog een tuinploeg en daar zijn we heel erg blij mee.
  6. De kerkrentmeesters bestaan uit 5 personen, dus vergaderen op 1.50 meter gaat nog wel in de kerk. De periode van Jan Voshart zit er in mei op, dus dan weet u dat we voor die open plek graag weer invulling willen. Mijn periode zit er ook op, maar ik heb aangegeven nog wel even te blijven zitten, zitten blijven was ik ook wel gewend van vroeger.
  7. Energie contract kerk liep af en voor de pastorie hebben we ook een contract moeten afsluiten, omdat we een huurprijs incl. diverse posten hebben afgesloten met de huurder. Ik kan u verzekeren dat een energie contract afsluiten geen pretje is met de energieprijzen van eind december. Maar het is gelukt, vraag niet hoe. Dit brengt ons toch weer aan het denken, wat er moet gebeuren met de energie, vooral van de kerk. Als je ongeveer € 1100 per maand kwijt bent voor energie, wat kost het dan om de kerk, gedeeltelijk of geheel energie neutraal te maken, liggen er subsidies ? Daar gaan we ons dit jaar echt over buigen.
  8. Versterkingsgesprekken kerk zijn afgerond, we hopen dat de versterking in 2022 zal gaan plaatsvinden, maar je weet maar nooit, soms is er zoveel vertraging dat dit zelfs in slow motion niet kan worden afgespeeld. Geert Jan Reinders hebben we bereid gevonden om als contactpersoon op te treden voor alle N.C.G. perikelen voor zowel de kerk als pastorie.
  9. De klachten over de geluidsinstallatie zijn over, volgens mij werkt deze installatie nu echt goed. Of het kan zijn dat u nu toch zelf naar beter horen o.i.d . bent geweest, zoals ik een vorige keer heb voorgesteld. Maar ik denk, dat de installatie nu goed werkt.
  10. Wat vindt u van de entree bij de kerk, mooie stenen ?(leistenen op ander plaats, ook mooi).

Dan hebben wij eerst aan het begin van 2022 iedereen weer een beetje bijgepraat, en  vanaf deze plaats wensen wij u een gezond 2022 toe en hopen met u dat we elkaar binnenkort weer kunnen ontmoeten in de kerk. Hou elkaar vast en verlies elkaar niet uit het oog, we hebben elkaar soms echt even nodig, ga dan gewoon.

Als er vragen, suggesties of  opmerkingen zijn, dan horen wij dat graag van u.

Namens de Kerkrentmeesters,

Wietse Bouwman

Nieuwsbrief Vredekerk

Bijbelvers van de dag

Proef en geniet de goedheid van de HEER, gelukkig de mens die bij Hem schuilt.

PKN Vredekerk Maarland